• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

Contact Gegevens

Lydia Wijnberg
Kloosterstraat 14
5724 AH
Ommel

+31 (0)6 14771621
lydia@imagineitworks.nl
facebook 16Facebook

btn-contactformulier

Wat houdt de bijles in?

Bijles is geen huiswerkklas of naschoolse opvang.

Ik werk met een kind 1 op 1. Samen gaan we het hyaat wat hij heeft bekijken,misschien moeten er stappen terug gedaan worden. Hij gaat daarna de onderwerpen uitkleien, benoemen en het zich eigen maken.  Er worden door hem foto’s gemaakt, die worden gebruikt om later met hem en de ouders te evalueren.   

Vraag : mijn zoon begrijpt niet hoe hij omtrek sommen moet maken.

De omtrek is een abstract begrip.  We gaan kleien:  -een draad om een weiland zetten  bomen om een huis  

We gaan dingen verzinnen waar je nogmeer iets omheen kunt zetten, om gewend te raken aan  erom heen = omtrek Dan komt hoe bereken je de omtrek?  Wat moeten we weten?  Hoe lang is de lange kant? = de lengte  10 meter  Hoe lang is de korte kant  = de breedte 5 meter

we moeten dus een lengte en een breedte en een lengte en een breedte hebben om de hele omtrek van de wei te berekenen en om erachter te komen hoeveel draad we moeten hebben.

lengte en breedte en nog een keer lengte en breedte 10 + 5 en nog een keer 10 + 5  Dus eigenlijk 2x 10 + 5 Omdat de afspraak is, wat er tussen haakjes staat moet je het eerst uitrekenen. ( als deze regel niet bekend is doen we stapje terug en wordt dat ook eerst uitgekleid) Dus zetten we 10 + 5  tussen haakjes  ( 10 + 5 )  2x (10 + 5 ) =  2x 15 = 30 Dit alles wordt op diverse manieren uitgekleid en totaal eigen gemaakt. 

© Copyright 2024 - Imagine it works | Website door RenewMyID

RenewMyID