• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

Contact Gegevens

Lydia Wijnberg
Kloosterstraat 14
5724 AH
Ommel

+31 (0)6 14771621
lydia@imagineitworks.nl
facebook 16Facebook

btn-contactformulier

Boeken

67-13419150871

In "De gave van Leren" past Ronald D. Davis® zijn beproefde technieken toe op vier leerproblemen:

  • aandachtstekortstoornis (ADD)
  • ADD met hyperactiviteit (ADHD)
  • problemen met rekenen (dyscalculie en acalculie)
  • problemen met schrijven (dysgrafie en agrafie)

 

Met zijn unieke kijk op leerproblemen laat Davis zien hoe mensen met dergelijke problemen met behulp van mentale en fysieke oefeningen en een verzameling speciaal "leergereedschap" in staat zijn hun problemen te corrigeren, hun gave te erkennen én vreugde te vinden in leren.

Ronald D. Davis was tot zijn 38e functioneel analfabeet. Toen ontdekte hij hoe hij zijn waarnemingen mentaal kon oriënteren, waarna hij binnen korte tijd leerde lezen, schrijven en spellen. Sindsdien heeft hij zijn leven gewijd aan het helpen van mensen met dyslexie en andere leerproblemen. Zijn programma’s zijn in 22 landen en 15 talen beschikbaar. Deze Nederlandse vertaling kwam tot stand met medewerking van de Stichting Davis Dyslexia Association Nederland.

ISBN: 9789038921297

66-13419145451

"De Gave van Dyslexie" is een baanbrekende methode om dyslectische volwassen en kinderen te leren lezen. Dit boek over dyslexie is geschreven door Ron Davis, die met zijn methode inmiddels vele tienduizenden mensen heeft geholpen om "gewoon" te kunnen lezen, schrijven en studeren. Daarmee veroorzaakte hij een doorbraak in de behandeling van dyslectici en dyslexie in het algemeen.
Zijn revolutionaire technieken worden inmiddels wereldwijd door professionele hulpverleners toegepast en hebben tienduizenden geholpen vergelijkbare problemen te overwinnen.

Het dyslexie-syndroom kent een groot aantal variaties in symptomen. Om die reden geven experts een groot aantal verschillende definities. De meesten herkennen kenmerken als letter voor letter lezen en spellen, schrijfvertragingen en het omdraaien van lettertekens. Andere symptomen zijn tijd- en plaatsverwarring, ongeorganiseerdheid en begripsproblemen.

Deze nieuwe editie is geheel herzien en aangevuld met nieuwe gegevens over de Davis-procedures en de Symbol Mastery-methode. De gave van dyslexie wordt gebruikt door diverse onderwijsinstellingen.

ISBN: 9789038921280.

beelden in je hoofd isbn 9789020208184 1 1356044519


Beelden in je hoofd

Lot is een van Ron Davis eerste Davis counselers in Nederland, ook heeft zij samen met een selecte groep counselers van over heel de wereld aan de wieg gestaan van het autisme programma wat Ron Davis heeft gelanceerd in Nieuw Zeeland. Lot heeft zich op allerlei gebieden gespecialiseerd en zich verdiept in de materie beelddenken.
Deze lieve hoogbegaafde beelddenkster werkt niet meer onder de vlag van DDA Nederland, maar Ron Davis en zij zijn wel voor het leven met elkaar verbonden.

Beelddenken is een snelle, associatieve manier van denken, waarbij de verbeelding en het gevoel een grote rol spelen. Iedereen kan in beelden denken, maar mensen kiezen vaak voor "lijndenken", dat een strikte volgorde aanhoudt. Beelddenken neemt meerdere stappen tegelijk, waardoor je sneller en vaker dan bij lijndenken in de dimensie van tijd en ruimte geraakt. Zo kan een beelddenker een verfrissende kijk op iets geven, een situatie in een oogopslag overzien en met originele oplossingen komen. Beelddenken is handig en leuk. Toch krijgen mensen die er een voorkeur voor hebben vaak etiketten als "dyslectisch" en "druk in het hoofd" opgeplakt. Het is de hoogste tijd om in opvoeding of onderwijs meer rekening te houden met de kwaliteiten van beelddenkers. Anders denken betekent ook anders opvoeden en anders leren. Dit boek geeft een schat aan informatie en tips voor ouders en leerkrachten, maar vooral voor wie het beelddenken bij zichzelf wil ontdekken.

ISBN: 9789020208184

beelddenker maarten toonder

Boekje met originele, gekleurde tekeningen uit de ballonstrip "Tom Poes en de waggelgedachten" van Marten Toonder. Met teksten om kinderen, die beginnen te lezen, te helpen als ze meer neigen naar beelddenken dan naar woorddenken. Ze kunnen met behulp van hun ouders of leerkrachten ontdekken of voor hen hierin de bron van de moeilijkheden ligt en worden bemoedigd omdat zij in het beelddenken vaak eerder dan anderen oplossingen zien voor moeilijkheden. Ze worden ook aangespoord om letters met concrete beelden te associëren en daardoor het leren lezen te vergemakkelijken. Grote druk. Vanaf ca. 8 jaar ook zelfstandig te gebruiken.<br/>(Biblion recensie, Drs. J.M.J.M. Wasser)

ISBN: 9789075703368

© Copyright 2024 - Imagine it works | Website door RenewMyID

RenewMyID