• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

Contact Gegevens

Lydia Wijnberg
Kloosterstraat 14
5724 AH
Ommel

+31 (0)6 14771621
lydia@imagineitworks.nl
facebook 16Facebook

btn-contactformulier

Het voortgezet onderwijs

Hoe werkt de lesopbouw in de 1ste klas van het voortgezet onderwijs?

Alle leerkrachten beginnen om de stof van groep 8 te herhalen.   Zo kunnen de kinderen wennen aan de leerkracht, orde van de school, waar ze moeten zijn ect.  Ze kunnen landen.  Beheers je de stof van groep 8 op sommige punten niet, dan heb je een kans op herhaling.   De leerkrachten kunnen zo inzicht krijgen over het niveau van de klas.

Daarna gaat de vaart erin en worden er op de bestaande fundering aan kennis steeds nieuwe laagjes van kennis gelegd.  

Kinderen mogen altijd vragen, zeggen dat ze het niet begrijpen.  Vragen is niet dom, niet vragen is erg dom.   Probleem bij de beelddenker is vaak dat op het moment van uitleg hij het snapt, dus geen vragen.  Maar thuis snapt hij het niet, maar nu vindt hij het moeilijk om het alsnog te vragen en te zeggen:” ik snap het niet”, hij denkt, de tijd is voorbij.  Dat is niet zo, maar in zijn hoofd wel.   Zo sluipen de problemen erin.

Als leerling is het goed dat je je van verschillende dingen bewust bent

Waar je zwakheid ook zit, je moet die eerste klas door en met goed resultaat over.   Het is eigenlijk de belangrijkste klas.  De klas legt de grondslag voor alles wat er komen gaat, je leert hoe je een vak moet leren .   Je kunt je werk indelen, leert dat je nog makkelijk een sport kan beoefenen of met je vrienden weg kan. Hoe leer je een bepaald vak, hoe moet je een boekverslag maken en heel belangrijk, je leert plannen. Je leert dat je het voor jezelf doet, jij wilt zo snel mogelijk van die school af. Daarna kun je iets gaan doen of leren wat echt je interesse heeft.  Je zult het dus serieus moeten nemen, je bent al een beetje kind af, je bent jong volwassen.   Ga je met de hakken over de sloot over, dan blijf je achterstand opbouwen.

Nog een tip voor de ouders 

Sommige scholen geven een instroom toets voor rekenen. Is deze onvoldoende dan moet je hem aan het einde van het 1ste jaar over doen.  Als dat het geval is, laat uw alarmbellen dan maar afgaan, op deze ondergrond worden alle nieuwe stappen gebouwd. 

© Copyright 2024 - Imagine it works | Website door RenewMyID

RenewMyID