• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

Contact Gegevens

Lydia Wijnberg
Kloosterstraat 14
5724 AH
Ommel

+31 (0)6 14771621
lydia@imagineitworks.nl
facebook 16Facebook

btn-contactformulier

Veranderingen voor het kind

Als beelddenkende kinderen naar de brugklas gaan, worden ze heel erg gedesoriĆ«nteerd. In 8 jaar basisonderwijs zijn ze gewend geraakt aan de school, de leerkrachten en de dagelijkse orde. Het vreet energie en daar komt dan nog het gedesoriĆ«nteerd zijn bij.  Het weer de kleinste van de school zijn helpt vaak niet echt mee aan hun zelf waarde.

Voor een beelddenker zijn de abstracte dingen in het leren van taal en rekenen moeilijk. Op het voortgezet onderwijs wordt alles alleen maar abstracter.

Maar ook topografie komt weer om de hoek kijken, van plaatsen waar je de naam nauwelijks kan uitspreken, laat staan vinden en schrijven.  Jaartallen die over een tijdlijn lopen. Natuurlijk gaat  het ook vaak goed, maar op deze website kijk je alleen als het minder goed gaat.

Wat kunt u zelf doen om U kind te helpen?

Sommige ouders zeggen: -Mijn kind zit goed, het heeft een dyslexie verklaring.  -Waarom moeten we helpen, wij hebben het ook alleen gedaan.  -Als hij het niet kan, moet hij maar naar een andere school.  -Als hij hulp wil horen we het wel. Bedenk dan dat het kind vaak geen idee heeft van dat hij hulp vraag heeft. In zijn gedachte gaat het prima.

Gelukkig gaat het ook vaak goed, maar op deze website kijk je alleen als het minder goed gaat.

Wat kunt U zelf doen:

Neem de tijd, om samen met uw kind, de school plattegrond te bestuderen en de logica /onlogica ervan te analyseren.  De vreemde talen zijn moeilijk, bijvoorbeeld: Frans, overhoor de woordjes altijd MET lidwoord.  Beelddenkers hebben in het Nederlands geen plaatje bij lidwoorden, dus ook niet in het Frans of Duits. Iedere keer als er een vorm van ontleden in de taal te pas komt, overtuig Uzelf of uw kind weet wat het is, een lidwoord, een werkwoord, een bijvoeglijk naamwoord ect. 

© Copyright 2024 - Imagine it works | Website door RenewMyID

RenewMyID