• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

Contact Gegevens

Lydia Wijnberg
Kloosterstraat 14
5724 AH
Ommel

+31 (0)6 14771621
lydia@imagineitworks.nl
facebook 16Facebook

btn-contactformulier

Wat is rouwverwerking?

Rouwverwerking is de manier waarop iemand na een ingrijpende verdrietige ervaring tot rust probeert te komen. Dit proces kan optreden bij het verlies van een baan, een geliefde, een woning, ouders, kinderen of zelfs een wedstrijd. (Wikepedia)

Iedereen ervaart zijn of haar verlies op een eigen unieke manier. Op het moment dat het verlies plaats vindt, gebeurt er iets met je wat niet te beschrijven is.

Ik ben gezegend met de ervaring van verlies, diverse zeer dierbare overleden personen, maar ook verlies van werk, mijn vak, stukje van mijn lichaam en het overlijden van mijn geliefde hond.

Het eerste jaar na je verlies word je geleefd, mensen zijn aardig, luisteren naar je, alles gaat in een waas van pijn, wanhoop, verdriet, woede en machteloosheid aan je voorbij.

Na een jaar is de buiten wereld wel klaar met je rouw. Het leven gaat door. Dat kan zijn, ik was nog niet zover, nog lang niet. Niet dat ik me niet beter wilde voelen en die stekende leegte achter me wilde laten.

De moed bij elkaar geraapt en naar hupverleners gezocht. Alles hielp een beetje maar er ontbrak steeds iets. Ik kon mijn verhaal, mijn pijn, niet opschrijven. De beelddenker in mij had te veel beelden.Het geen controle hebben over jezelf en de situatie maakte dat ik me erg machteloos en gedesoriĆ«nteerd voelde. Ik leefde in een trance.

Mijn oplossing kwam gelukkig in de vorm van rouwverwerking voor beelddenkers. Mijn beelden kon ik drie- dimensionaal maken, dingen vielen op zijn plaats. Ik heb mijn leven terug en voel me goed, voel me gesteund en gedragen door mijn dierbare overledenen. Maar ook door mijn levenservaring van verdriet en ook door zoveel liefde. Ik voel me sterk en kan de wereld weer aan.

© Copyright 2024 - Imagine it works | Website door RenewMyID

RenewMyID